Deserts “Mākonis” – brīnišķīgas biskvīta kūkas recepte ar īpaši gaisīgu krēmu

Kūka ar zīmīgo nosaukumu “Mākonis” pilnībā attaisno uz to liktās cerības – pateicoties īpašajai krēma tekstūrai un biskvīta struktūrai, katrs kumoss ir tik viegls un gaisīgs, ka tas tiešām atgādina debesu mākonīti.

Ja meklējat veidu, kā patīkami pārsteigt savu ģimeni, draugus vai svētku viesus ar kaut ko neierastu un izsmalcinātu, šī recepte būs izcila izvēle. Ar šo brīnišķīgo recepti dalās pazīstamā pārtikas blogere Svetlana Bauere, kuras radītais deserts izceļas ar savu maigo dabu – tas burtiski izkūst mutē, neatstājot smaguma sajūtu, bet gan sniedzot nevainojamu garšas baudījumu.

Nepieciešamās sastāvdaļas biskvīta pamatnei

Lai izceptu ideālu biskvītu, kas kalpos par pamatu šim mākonim, jums būs jāsagatavo šādi produkti:

Olas: 2 vidēja izmēra gabali;

Cukurs: 120 grami (saldumam un tekstūrai);

Vaniļas cukurs: 1 paciņa (aromāta dziļumam);

Sāls: neliela šķipsniņa (garšas balansa izcelšanai);

Augu eļļa: 60 ml (obligāti jāizmanto eļļa bez specifiskas smaržas);

Dzēriens “Fanta”: 88 ml mīklai un papildus 4 ēdamkarotes gatavā biskvīta samitrināšanai;

Milti: 175 grami (augstākā labuma kviešu milti);

Cepamais pulveris: puse no paciņas (lai biskvīts būtu porains).

Sastāvdaļas krēmīgajam pildījumam

Krēms ir šīs kūkas dvēsele, tāpēc tā pagatavošanai nepieciešami kvalitatīvi produkti:

Saldais krējums: 300 ml (obligāti labi atdzesēts, ar tauku saturu vismaz 30%);

Vaniļas cukurs: 3 iepakojumi (bagātīgai garšas buķetei);

Putukrējuma biezinātājs: 1 paciņa (lai krēms saglabātu formu);

Skābais krējums: 250 grami (piešķirs patīkamu skābumiņu un krēmīgumu);

Konservēti augļi: 1 kārba mandarīnu (taču lieliski garšos arī ar ananāsiem vai persikiem);

VIDEO:

Dekorēšanai: cukura un kanēļa maisījums (pēc vēlēšanās).

 

Detalizēta biskvīta pagatavošanas gaita

Gatavošanas process jāsāk ar mīklas sagatavošanu. Lielā bļodā sajauciet parasto cukuru ar vaniļas cukuru un pievienojiet šķipsniņu sāls. Piesitiet olas un sāciet putošanu. Putošana jāturpina tik ilgi, līdz masa kļūst izteikti gaisīga, gaiša un apjomīga. Tiklīdz olu masa ir gatava, tajā uzmanīgi ielejiet “Fanta” un augu eļļu, tad viegli un lēni visu samaisiet.

Nākamais solis ir sauso sastāvdaļu pievienošana. Miltus un cepamo pulveri vēlams izsijāt tieši mīklā, lai izvairītos no kunkulīšiem un nodrošinātu papildu skābekli biskvītam. Gatavo mīklu ielejiet cepamajā formā (optimālais diametrs ir 26 cm) un lieciet cepeškrāsnī. Cepiet 180 grādos aptuveni 25 minūtes.

Svarīgs padoms: Nekādā gadījumā neatveriet cepeškrāsns durvis pirmajās 15 minūtēs, citādi straujā temperatūras maiņa liks biskvītam sakristies.

Kad biskvīts ir gatavs un atdzisis, ar naža galu vai koka irbulīti izdariet tajā nelielus dūrienus un vienmērīgi pārlejiet ar četrām karotēm “Fanta”, lai pamatne kļūtu sulīgāka.

Krēma izveide un kūkas noslēgums

Sāciet ar saldā krējuma putošanu, pievienojot tam vaniļas cukuru un biezinātāju. Putojiet, līdz masa ir stingra un stabila. Atsevišķā traukā sajauciet skābo krējumu ar izvēlētajiem konservētajiem augļiem (iepriekš nolejot lieko sīrupu) un vaniļas cukuru.

Noslēdzošajā posmā maigi savienojiet putukrējumu ar skābā krējuma un augļu masu, maisot uzmanīgi, lai nezaudētu gaisīgumu. Iegūto krēmu bagātīgi pārklājiet biskvītam. Ja vēlaties, virspusi varat papildināt, pārkaisot to ar kanēļa un cukura maisījumu. Lai visas garšas pilnībā apvienotos un kūka “nostātos”, pirms pasniegšanas tā obligāti jāievieto ledusskapī uz vismaz 5 stundām. Rezultātā jūs iegūsiet desertu, kas ir ne tikai vizuāli pievilcīgs, bet arī neaizmirstami gards.